Casa Bauzà / Miquel Àngel Lacomba

first_imgSave this picture!Courtesy of Miquel Àngel Lacomba+ 24 Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/404852/casa-bauza-miquel-angel-lacomba Clipboard photographs:  Mauricio FuertesPhotographs:  Courtesy of Miquel Àngel Lacomba, Mauricio FuertesSave this picture!© Mauricio FuertesText description provided by the architects. The project is located at the urban complex “La Font” in Pollença at the base of an impressive limestone mountain. The project was commissioned by the Bauzà family, thanks to whom I have been able to explore further possibilities on my work field, looking for naked and simple lines, seeking wider perspectives.Save this picture!Courtesy of Miquel Àngel LacombaThe house is located at the back of the plot, facing south, maintaining the existing forest of pine and oak trees, framing the mountain’s profile. The exterior of the housing, made of sandstone, uniformly covers facades, sloping roofs and roadways so that it can be observed as a single piece.Save this picture!© Mauricio FuertesThe distribution is developed mainly on one level, except the first floor. One sole space integrates kitchen, dining room and living area. Specific furniture and a central wooden staircase being the connection, define the use of these areas. Along this line we find the porch, where the sliding blinds work as filters for the light and also maintains intimacy. Save this picture!© Mauricio FuertesThe wooden staircase leads to the master bedroom and also to the two-floor open studio. When entering the bedrooms from the living areas, the floors change from stone to wood. The location of the pool as well as the rest of the exterior spaces offers direct links to the natural environment of the surroundings.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessSant Joan de Reus University Hospital / Pich-Aguilera Architects + Corea & Moran Arq…Selected ProjectsCity Works: Provocations for Chicago’s Urban FutureEvent Share Year:  Year:  “COPY” Photographs Casa Bauzà / Miquel Àngel Lacomba ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/404852/casa-bauza-miquel-angel-lacomba Clipboard Architects: Miquel Àngel Lacomba Year Completion year of this architecture project center_img 2010 CopyHouses•Pollença, Spain “COPY” Casa Bauzà / Miquel Àngel LacombaSave this projectSaveCasa Bauzà / Miquel Àngel Lacomba Spain 2010 Houses Projects CopyAbout this officeMiquel Àngel LacombaOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPollençaHousesSpainPublished on July 27, 2013Cite: “Casa Bauzà / Miquel Àngel Lacomba” 27 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more